Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 188
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40364
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5186
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 188
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40364
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5186
Składniki
Maliny wrzuciłam do słoja i przesypywałam go warstwami cukrem. Po dobie- gdy puściły sok zalałam je destylatem. Nie polecam dłuższego przetrzymywania malin, bo zacznie się winna fermentacja- i malinówka będzie miała inny posmak. Puszczanie soku można całkowicie pominąć, wtedy zalewamy maliny destylatem tak aby były zakryte- i nie ma problemu z proporcjami. Teraz trzeba poczekać parę tygodni, potem trzeba maliny odcisnąć i odstawić malinówkę do wyklarowania. Jeśli jest za mocna można dodać filtrowanej wody. Potem trzeba malinówkę zciągnąć z nad osadu rurką. Maliny można wykorzystać do ciast i deserów. Smacznego :)