Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Maliny wrzuciłam do słoja i przesypywałam go warstwami cukrem. Po dobie- gdy puściły sok zalałam je destylatem. Nie polecam dłuższego przetrzymywania malin, bo zacznie się winna fermentacja- i malinówka będzie miała inny posmak. Puszczanie soku można całkowicie pominąć, wtedy zalewamy maliny destylatem tak aby były zakryte- i nie ma problemu z proporcjami. Teraz trzeba poczekać parę tygodni, potem trzeba maliny odcisnąć i odstawić malinówkę do wyklarowania. Jeśli jest za mocna można dodać filtrowanej wody. Potem trzeba malinówkę zciągnąć z nad osadu rurką. Maliny można wykorzystać do ciast i deserów. Smacznego :)