Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem różne koncepcje na te małże, klasyczne w winie, w sosie pomidorowym. Wybrałem w tej wersji. Nam posmakował. Ciekawym opinii naszej "M.G. ) Ciekawym opinii.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Pokroiłem cebulę i szalotkę w kostkę. Wrzuciłem na rozgrzane masło na patelni. Włożyłem małże. Smażyłem mięsem do patelni . Usmażyłem cebulę i szalotkę na złoty kolor, dodałem białe wino. Odparowałem wywar ( ok. 5 minut ). Potem dodałem śmietanę i świeżo przeciśnięty czosnek, doprawiłem solą, czarnym pieprzem białym. Odparowałem, do powstania sosu. Zdjąłem z gazu posypałem pokrojoną natką pietruszki. Podałem z bagietką i kawałkiem cytryny.