Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mango lassi to napój, który pochodzi z Indii. Przyrządza się go na bazie jogurtu, owoców, wody i przypraw. Świetnie smakuje, ale też rewelacyjnie orzeźwia podczas upałów i szybko podkręca metabolizm. Przekonaj się, jak zrobić mango lassi, żeby wyszło idealnie aksamitne. Tym bardziej że zrobienie słodkiej przekąski nie zajmie Ci więcej niż kilka minut.
Polecam, pychota.
Odsłon: 565
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 461
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1711
Polecam, pychota.
Odsłon: 565
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 461
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1711
Składniki
Przyrządzanie mango lassi rozpocznij od obrania mango i pokrojenia owocu na mniejsze kawałki. Tak przygotowane kostki wrzuć do blendera kielichowego.
Do kielicha blendera wlej też jogurt naturalny i miód. Wsyp kardamon i wszystko zmiksuj na gładką pulpę.
Gdy składniki już się połączą, porcjami dolewaj wodę, aby uzyskać odpowiednią, ulubioną konsystencję napoju (nie powinien być zbyt rzadki).
Mango lassi przelej do szklanki. Dodaj kilka kostek lodu i udekoruj listkami świeżej mięty.