Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mango lassi to napój, który pochodzi z Indii. Przyrządza się go na bazie jogurtu, owoców, wody i przypraw. Świetnie smakuje, ale też rewelacyjnie orzeźwia podczas upałów i szybko podkręca metabolizm. Przekonaj się, jak zrobić mango lassi, żeby wyszło idealnie aksamitne. Tym bardziej że zrobienie słodkiej przekąski nie zajmie Ci więcej niż kilka minut.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 115
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1129
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 451
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 115
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1129
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 451
Składniki
Przyrządzanie mango lassi rozpocznij od obrania mango i pokrojenia owocu na mniejsze kawałki. Tak przygotowane kostki wrzuć do blendera kielichowego.
Do kielicha blendera wlej też jogurt naturalny i miód. Wsyp kardamon i wszystko zmiksuj na gładką pulpę.
Gdy składniki już się połączą, porcjami dolewaj wodę, aby uzyskać odpowiednią, ulubioną konsystencję napoju (nie powinien być zbyt rzadki).
Mango lassi przelej do szklanki. Dodaj kilka kostek lodu i udekoruj listkami świeżej mięty.