Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i orzeźwiające połączenie indyjskiego napoju mango lassi z selerem naciowym. Jest bogatym źródłem witamin C, A, E, K oraz witamin z grupy B, a także minerałów, takich jak fosfor, potas, magnez, wapń, cynk, żelazo i miedź. Mango - seler lassi zapewni nam zastrzyk zdrowej energii, świetnie nawodni, poprawi trawienie oraz zredukuje stres. To prawdziwy "napój miłości" będący naturalnym afrodyzjakiem (zawiera feromony tj. androstenol oraz androsteron). Jest idealny dla zdrowia, urody oraz lepszego samopoczucia! :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 270
Królowa grilla :)
Odsłon: 71
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 63
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 270
Królowa grilla :)
Odsłon: 71
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 63
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Seler naciowy obieramy z łyka i kroimy na mniejsze kawałki. Pulpę z mango, jogurt, wodę i seler przekładamy do miksera, dodajemy szczyptę kardamonu i miksujemy wszystkie składniki na jednolitą oraz gładką masę. * Do przygotowania napoju możemy użyć gotowej pulpy z puszki lub przygotować ją sami z dojrzanych owoców mango. Jeśli nasze mango nie jest zbyt słodkie, to dodajmy do napoju 1 łyżkę syropu klonowego lub miodu.
Mango - seler lassi najlepiej smakuje schłodzone.