Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i orzeźwiające połączenie indyjskiego napoju mango lassi z selerem naciowym. Jest bogatym źródłem witamin C, A, E, K oraz witamin z grupy B, a także minerałów, takich jak fosfor, potas, magnez, wapń, cynk, żelazo i miedź. Mango - seler lassi zapewni nam zastrzyk zdrowej energii, świetnie nawodni, poprawi trawienie oraz zredukuje stres. To prawdziwy "napój miłości" będący naturalnym afrodyzjakiem (zawiera feromony tj. androstenol oraz androsteron). Jest idealny dla zdrowia, urody oraz lepszego samopoczucia! :)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Seler naciowy obieramy z łyka i kroimy na mniejsze kawałki. Pulpę z mango, jogurt, wodę i seler przekładamy do miksera, dodajemy szczyptę kardamonu i miksujemy wszystkie składniki na jednolitą oraz gładką masę. * Do przygotowania napoju możemy użyć gotowej pulpy z puszki lub przygotować ją sami z dojrzanych owoców mango. Jeśli nasze mango nie jest zbyt słodkie, to dodajmy do napoju 1 łyżkę syropu klonowego lub miodu.
Mango - seler lassi najlepiej smakuje schłodzone.