Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazagran to francuski alkoholowy napój koktajlowy z kawy z dodatkiem koniaku lub rumu, podawany na zimno. Świetnie orzeźwia i dodaje energii podczas letnich upałów. Wystarczy kilka składników i odrobina cierpliwości, żeby go przyrządzić.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 41
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9184
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 41
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9184
Składniki
Zaparz kawę w dowolny sposób (w ekspresie lub kawiarce itd.). Potrzebujesz 400 ml intensywnej, czarnej kawy. Odstaw na chwilę do wystygnięcia, a już lekko chłodną wstaw do lodówki, aż do momentu, gdy osiągnie temperaturę kilku stopni.
Wyjmij schłodzoną kawę i wsyp cukier, zamieszaj. Wlej również koniak i przemieszaj napój.
Przelej napój do wysokiej szklanki (mniej więcej do połowy). Uzupełnij kostkami lodu lub kruszonym lodem (lód powinien zajmować ok. połowy szklanki). Mazagran już gotowy, smacznego!