Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazagran to francuski alkoholowy napój koktajlowy z kawy z dodatkiem koniaku lub rumu, podawany na zimno. Świetnie orzeźwia i dodaje energii podczas letnich upałów. Wystarczy kilka składników i odrobina cierpliwości, żeby go przyrządzić.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 754
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 101
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2822
Polecam.
Odsłon: 503
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 751
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 754
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 101
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2822
Polecam.
Odsłon: 503
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 751
Składniki
Zaparz kawę w dowolny sposób (w ekspresie lub kawiarce itd.). Potrzebujesz 400 ml intensywnej, czarnej kawy. Odstaw na chwilę do wystygnięcia, a już lekko chłodną wstaw do lodówki, aż do momentu, gdy osiągnie temperaturę kilku stopni.
Wyjmij schłodzoną kawę i wsyp cukier, zamieszaj. Wlej również koniak i przemieszaj napój.
Przelej napój do wysokiej szklanki (mniej więcej do połowy). Uzupełnij kostkami lodu lub kruszonym lodem (lód powinien zajmować ok. połowy szklanki). Mazagran już gotowy, smacznego!