Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe mleczko kokosowe. Koszt 1/2 litra wynosi 2 złote. Jego szerokie zastosowanie w kuchni na pewno jest znane. Jest doskonałe do zup, deserów i kawy :)
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Wiórki zalać wieczorem ciepłą przegotowaną wodą. Wymieszać i przykryć. Następnego dnia ponownie wymieszać i lekko podgrzać. Wlać wszystko do misy blendera i miksować od 3-4 minut. Na sitku ułożyć kilka warstw gazy. Przelać przez nią mleczko. To co pozostało na gazie porządnie odcisnąć. Umieścić w szklanej butelce lub słoiku. Przechowywać w lodówce dwa tygodnie. Przed użyciem należy wstrząsnąć.