Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe mleczko kokosowe. Koszt 1/2 litra wynosi 2 złote. Jego szerokie zastosowanie w kuchni na pewno jest znane. Jest doskonałe do zup, deserów i kawy :)
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 13
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 65
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 78
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 712
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1805
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 13
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 65
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 78
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 712
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 1805
Składniki
Wiórki zalać wieczorem ciepłą przegotowaną wodą. Wymieszać i przykryć. Następnego dnia ponownie wymieszać i lekko podgrzać. Wlać wszystko do misy blendera i miksować od 3-4 minut. Na sitku ułożyć kilka warstw gazy. Przelać przez nią mleczko. To co pozostało na gazie porządnie odcisnąć. Umieścić w szklanej butelce lub słoiku. Przechowywać w lodówce dwa tygodnie. Przed użyciem należy wstrząsnąć.