Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mrożona herbata gasi pragnienie, znakomicie orzeźwia i pomaga znosić upalne dni. Dodatek cytryny, świeżej mięty i lodu potęguje właściwości orzeźwiające. Dzisiaj zapraszam na białą herbatę, która jest delikatna w smaku, ma mnóstwo składników odżywczych oraz przeciwutleniaczy. Mrożoną herbatę możecie przygotować także z innego rodzaju herbaty. Świetnie sprawdzi się klasyczna czarna, zielona lub owocowa. Dla dzieci i kobiet w ciąży świetnym rozwiązaniem będzie rooibos, gdyż nie zawiera kofeiny.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Składniki
Herbatę zaparzamy według przepisu na opakowaniu, słodzimy*, a następnie studzimy i schładzamy w lodówce. Po schłodzeniu przelewamy ją do szklanek, dodajemy kostki lodu, plastry cytryny oraz listki świeżej mięty. Orzeźwienie gwarantowane :) * Do posłodzenia możecie użyć swojego ulubionego słodzika.
* Szklanki, w których będziemy podawać herbatę możemy wcześniej schłodzić w zamrażarce. Napój będzie jeszcze bardziej orzeźwiający.