Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka i aromatyczna o delikatnej , słomkowej barwie.Moja stała prawie rok i nabierała smaku oraz aromatu.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34867
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15261
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34867
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15261
Składniki
Do dużego słoja włożyć obranego i drobno pokrojonego ananasa. Zalać 1 litrem wódki tak, by przykryła owoce. Słój zamknąć i pozostawić w chłodnym miejscu na dwa miesiące. Po tym czasie zlać, przelewając przez filtrującą bibułę. Przygotować syrop cukrowy z wody i cukru. Rozmieszać ze zlaną nalewką. Postawić w chłodnym miejscu na pół roku. Rozlać do butelek.