Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka i aromatyczna o delikatnej , słomkowej barwie.Moja stała prawie rok i nabierała smaku oraz aromatu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 226
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 991
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 226
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 991
Składniki
Do dużego słoja włożyć obranego i drobno pokrojonego ananasa. Zalać 1 litrem wódki tak, by przykryła owoce. Słój zamknąć i pozostawić w chłodnym miejscu na dwa miesiące. Po tym czasie zlać, przelewając przez filtrującą bibułę. Przygotować syrop cukrowy z wody i cukru. Rozmieszać ze zlaną nalewką. Postawić w chłodnym miejscu na pół roku. Rozlać do butelek.