Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna nalewka.
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 52
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 178
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33501
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2473
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 1665
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 530
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 52
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 178
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33501
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2473
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 1665
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 530
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, osuszyć, oderwać ogonki i szypułki, pokroić w kostkę- włożyć do słoja, zalać spirytusem i odstawić na kilka tygodniu w słoneczne miejsce, po czym przełożyć w ciemne i chłodne miejsce na ok. 6 miesięcy. Po tym czasie zlać, przefiltrować, a gruszki zasypać cukrem, cynamonem, startą wanilią i goździkami – następnie odstawić na kolejny tydzień lub dwa (do czasu całkowitego rozpuszczenia cukru). Przefiltrowany syrop dodać do nalewki, przelać do buteleczek i odstawić szczelnie zamknięte na około 2-3 miesiące.