Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 289
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 216
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 122
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 289
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 216
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 122
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 115
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, osuszyć, oderwać ogonki i szypułki, pokroić w kostkę- włożyć do słoja, zalać spirytusem i odstawić na kilka tygodniu w słoneczne miejsce, po czym przełożyć w ciemne i chłodne miejsce na ok. 6 miesięcy. Po tym czasie zlać, przefiltrować, a gruszki zasypać cukrem, cynamonem, startą wanilią i goździkami – następnie odstawić na kolejny tydzień lub dwa (do czasu całkowitego rozpuszczenia cukru). Przefiltrowany syrop dodać do nalewki, przelać do buteleczek i odstawić szczelnie zamknięte na około 2-3 miesiące.