Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadchodzą jesienne i wkrótce zimowe dni. Powinniśmy zadbać o nasze zdrowie. Od czasu do czasu rozgrzać się gorącą herbatą lub czymś mocniejszym. Proponuję przygotowanie nalewki imbirowej.
Nalewkę przygotowujemy w dużym słoju, który należy dobrze wyparzyć wrzątkiem.
Imbir myjemy i ze skórką kroimy na cienkie paski.
Cytrynę sparzmy i kroimy w ósemki.
Do słoja wrzucamy wszystkie składniki , wlewamy miód i zalewamy alkoholem.
Słój dokładnie zakręcamy i odstawiamy na ok. 8 tygodni, od czasu do czasu wstrząsamy słojem.
Po ośmiu tygodniach, nalewkę filtrujemy przez gazę lub filtr do kawy. Rozlewamy do butelek.
Kieliszej malinowej nalewki na spirytusie, pozwoli nam szybko uporać się z je...
Odsłon: 10815
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 419
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 445
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 369
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1532
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 419
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 445
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 369
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1532
Składniki
Nalewkę przygotowujemy w dużym słoju, który należy dobrze wyparzyć wrzątkiem. Imbir myjemy i ze skórką kroimy na cienkie paski. Cytrynę sparzmy i kroimy w ósemki. Do słoja wrzucamy wszystkie składniki , wlewamy miód i zalewamy alkoholem. Słój dokładnie zakręcamy i odstawiamy na ok. 8 tygodni, od czasu do czasu wstrząsamy słojem. Po ośmiu tygodniach, nalewkę filtrujemy przez gazę lub filtr do kawy. Rozlewamy do butelek.
Przepisy Napoje
Napoje
Nalewka z czarnej porzeczki, zasypana cukrem
Napoje
Nalewka z ziela angielskiego
Napoje
Nalewka farmaceutów
Napoje
Nalewka z nasturcji
Nalewka z czarnej porzeczki, zasypana cukrem
Jesteś miłośnikiem słodko-kwaskowatych połączeń? Wypróbuj sprawdzony przepis...
Odsłon: 481
Nalewka z ziela angielskiego
Nalewka z ziela angielskiego jest bardzo specyficzna – charakteryzuje się wyj...
Odsłon: 2310