Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita nalewka z ziaren kawy, którą można spożywać już po około 2 tygodniach od przygotowania. Idealnie sprawdzi się do nasączania ciast oraz jako dodatek do deserów. Jej przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje dosłownie chwilę. Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 805
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8161
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13034
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 372
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2238
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 805
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8161
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13034
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 372
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2238
Składniki
Ziarna kawy rozbij korzystając z moździerza lub tłuczka. Przesyp je do słoika. Dodaj laskę wanilii. Całość zalej alkoholem. Słoik szczelnie zakręć i odstaw na około 10 dni w ciemnie miejsce.
Po 10 dniach odkręć słoik. Mały rondelek umieść na kuchence, wlej do niego szklankę wody dodaj miód i mieszaj do momentu połączenia składników. Następnie przelej miodowy syrop do nalewki. Całość wymieszaj, następnie zakręć słoik i ponownie odstaw go w ciemne miejsce na kolejne 4 dni.
Gotową nalewkę przelej przez gazę do butelek.