Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita nalewka z ziaren kawy, którą można spożywać już po około 2 tygodniach od przygotowania. Idealnie sprawdzi się do nasączania ciast oraz jako dodatek do deserów. Jej przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje dosłownie chwilę. Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5419
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5334
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1835
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5419
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5334
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1835
Składniki
Ziarna kawy rozbij korzystając z moździerza lub tłuczka. Przesyp je do słoika. Dodaj laskę wanilii. Całość zalej alkoholem. Słoik szczelnie zakręć i odstaw na około 10 dni w ciemnie miejsce.
Po 10 dniach odkręć słoik. Mały rondelek umieść na kuchence, wlej do niego szklankę wody dodaj miód i mieszaj do momentu połączenia składników. Następnie przelej miodowy syrop do nalewki. Całość wymieszaj, następnie zakręć słoik i ponownie odstaw go w ciemne miejsce na kolejne 4 dni.
Gotową nalewkę przelej przez gazę do butelek.