Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita nalewka z ziaren kawy, którą można spożywać już po około 2 tygodniach od przygotowania. Idealnie sprawdzi się do nasączania ciast oraz jako dodatek do deserów. Jej przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje dosłownie chwilę. Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 312
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15059
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3021
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 312
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15059
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3021
Składniki
Ziarna kawy rozbij korzystając z moździerza lub tłuczka. Przesyp je do słoika. Dodaj laskę wanilii. Całość zalej alkoholem. Słoik szczelnie zakręć i odstaw na około 10 dni w ciemnie miejsce.
Po 10 dniach odkręć słoik. Mały rondelek umieść na kuchence, wlej do niego szklankę wody dodaj miód i mieszaj do momentu połączenia składników. Następnie przelej miodowy syrop do nalewki. Całość wymieszaj, następnie zakręć słoik i ponownie odstaw go w ciemne miejsce na kolejne 4 dni.
Gotową nalewkę przelej przez gazę do butelek.