Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita nalewka z ziaren kawy, którą można spożywać już po około 2 tygodniach od przygotowania. Idealnie sprawdzi się do nasączania ciast oraz jako dodatek do deserów. Jej przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje dosłownie chwilę. Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 224
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1007
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 906
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 224
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1007
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 906
Składniki
Ziarna kawy rozbij korzystając z moździerza lub tłuczka. Przesyp je do słoika. Dodaj laskę wanilii. Całość zalej alkoholem. Słoik szczelnie zakręć i odstaw na około 10 dni w ciemnie miejsce.
Po 10 dniach odkręć słoik. Mały rondelek umieść na kuchence, wlej do niego szklankę wody dodaj miód i mieszaj do momentu połączenia składników. Następnie przelej miodowy syrop do nalewki. Całość wymieszaj, następnie zakręć słoik i ponownie odstaw go w ciemne miejsce na kolejne 4 dni.
Gotową nalewkę przelej przez gazę do butelek.