Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita nalewka z ziaren kawy, którą można spożywać już po około 2 tygodniach od przygotowania. Idealnie sprawdzi się do nasączania ciast oraz jako dodatek do deserów. Jej przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje dosłownie chwilę. Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 282
Królowa grilla :)
Odsłon: 74
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 65
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 70
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 282
Królowa grilla :)
Odsłon: 74
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 65
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 70
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Ziarna kawy rozbij korzystając z moździerza lub tłuczka. Przesyp je do słoika. Dodaj laskę wanilii. Całość zalej alkoholem. Słoik szczelnie zakręć i odstaw na około 10 dni w ciemnie miejsce.
Po 10 dniach odkręć słoik. Mały rondelek umieść na kuchence, wlej do niego szklankę wody dodaj miód i mieszaj do momentu połączenia składników. Następnie przelej miodowy syrop do nalewki. Całość wymieszaj, następnie zakręć słoik i ponownie odstaw go w ciemne miejsce na kolejne 4 dni.
Gotową nalewkę przelej przez gazę do butelek.