Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kieliszej malinowej nalewki na spirytusie, pozwoli nam szybko uporać się z jesiennym przeziębieniem.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Maliny przebrać (nie myć) jeśli są z własnego ogródka i przesypać do 2-litrowego szklanego słoja. Zalać spirytusem na miesiąc czasu i ustawić w ciemnym miejscu. Po miesiącu nalew zlać a maliny zasypać cukrem na dwa tygodnie. Każdego dnia słojem wstrząsać by ułatwić rozpuszczenie cukru. Po tym czasie zlać sok i połączyć z nalewem. Jeśli nalewka wyda się zbyt mocna, dodać 1 szklankę zimnej, przegotowanej wody. Wymieszać. Rozlać do butelek. Kieliszek malinowej nalewki pomoże nam się uporać z jesiennym przeziębieniem.