Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kieliszej malinowej nalewki na spirytusie, pozwoli nam szybko uporać się z jesiennym przeziębieniem.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 807
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 317
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 807
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 317
Składniki
Maliny przebrać (nie myć) jeśli są z własnego ogródka i przesypać do 2-litrowego szklanego słoja. Zalać spirytusem na miesiąc czasu i ustawić w ciemnym miejscu. Po miesiącu nalew zlać a maliny zasypać cukrem na dwa tygodnie. Każdego dnia słojem wstrząsać by ułatwić rozpuszczenie cukru. Po tym czasie zlać sok i połączyć z nalewem. Jeśli nalewka wyda się zbyt mocna, dodać 1 szklankę zimnej, przegotowanej wody. Wymieszać. Rozlać do butelek. Kieliszek malinowej nalewki pomoże nam się uporać z jesiennym przeziębieniem.