Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka na pestkach pigwowca japońskiego o smaku migdałowym. Nalewka idealnie może zastąpić Amaretto do deseru Tiramisu.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Opłukane pestki z pigwowca umieszczamy w 1,5 litrowej butelce i zalewamy roztworem miodu, soku z cytryny i alkoholu. Butelkę zakręcamy szczelnie i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 tygodnie do maceracji. Po okresie maceracji filtrujemy i rozlewamy do butelek. Odstawiamy w chłodne, ciemne miejsce do dojrzewania na minimum 6 miesięcy. Smacznego !!!