Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka na pestkach pigwowca japońskiego o smaku migdałowym. Nalewka idealnie może zastąpić Amaretto do deseru Tiramisu.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7309
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2773
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20308
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7309
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2773
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20308
Składniki
Opłukane pestki z pigwowca umieszczamy w 1,5 litrowej butelce i zalewamy roztworem miodu, soku z cytryny i alkoholu. Butelkę zakręcamy szczelnie i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 tygodnie do maceracji. Po okresie maceracji filtrujemy i rozlewamy do butelek. Odstawiamy w chłodne, ciemne miejsce do dojrzewania na minimum 6 miesięcy. Smacznego !!!