Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka na pestkach pigwowca japońskiego o smaku migdałowym. Nalewka idealnie może zastąpić Amaretto do deseru Tiramisu.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15029
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1216
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1337
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 214
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15029
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1216
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1337
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 214
Składniki
Opłukane pestki z pigwowca umieszczamy w 1,5 litrowej butelce i zalewamy roztworem miodu, soku z cytryny i alkoholu. Butelkę zakręcamy szczelnie i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 tygodnie do maceracji. Po okresie maceracji filtrujemy i rozlewamy do butelek. Odstawiamy w chłodne, ciemne miejsce do dojrzewania na minimum 6 miesięcy. Smacznego !!!