Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna nalewka na śliwkach prezydent. Polecam.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10359
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4176
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423321
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10359
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336705
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4176
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423321
Składniki
1.Śliwki umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki, dodać goździki, korę cynamonową, rodzynki, zalać w gąsiorku rozrobionym z ćwiartką wody spirytusem (alkohol 70%), zakorkować gąsior i odstawić w ciemne miejsce na 6 tygodni.
2.Po upływie 6 tygodni zlewamy wytrawny nalew, a owoce zasypujemy cukrem trzcinowym i odstawiamy na kolejne 2 tygodnie, codziennie mieszając do całkowitego rozpuszczenia się cukru.
3.Po upływie 2 tygodni zlewamy nalew słodki i mieszamy z nalewem wytrawnym.
4. Filtrujemy nalewkę przez gęstą gazę i przelewamy do butelek. Odstawiamy szczelnie zamknięte butelki w ciemne miejsce na co najmniej 3 miesiące.