Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna nalewka truskawkowa, która nie tylko świetnie smakuje, ale również pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Pomaga w obniżeniu poziomu cholesterolu, pozytywnie wpływa na nasz układ trawienny i wzmacnia odporność. Można ją stosować w celach leczniczych lub rekreacyjnie jako dodatek do deserów.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 338
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 338
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3065
Składniki
Truskawki dokładnie umyj, osusz i usuń szypułki. Następnie przełóż owoce do dużego słoja, zasyp cukrem i zalej spirytusem. Słoik zakręć i odstaw na około 30 dni w zaciemnione miejsce.
Po miesiącu przefiltruj nalewkę truskawkową 2-3 krotnie przez gazę i zlej do butelek.