Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna nalewka truskawkowa, która nie tylko świetnie smakuje, ale również pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Pomaga w obniżeniu poziomu cholesterolu, pozytywnie wpływa na nasz układ trawienny i wzmacnia odporność. Można ją stosować w celach leczniczych lub rekreacyjnie jako dodatek do deserów.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 36
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 278
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 36
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11234
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 278
Składniki
Truskawki dokładnie umyj, osusz i usuń szypułki. Następnie przełóż owoce do dużego słoja, zasyp cukrem i zalej spirytusem. Słoik zakręć i odstaw na około 30 dni w zaciemnione miejsce.
Po miesiącu przefiltruj nalewkę truskawkową 2-3 krotnie przez gazę i zlej do butelek.