Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna nalewka truskawkowa, która nie tylko świetnie smakuje, ale również pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Pomaga w obniżeniu poziomu cholesterolu, pozytywnie wpływa na nasz układ trawienny i wzmacnia odporność. Można ją stosować w celach leczniczych lub rekreacyjnie jako dodatek do deserów.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Truskawki dokładnie umyj, osusz i usuń szypułki. Następnie przełóż owoce do dużego słoja, zasyp cukrem i zalej spirytusem. Słoik zakręć i odstaw na około 30 dni w zaciemnione miejsce.
Po miesiącu przefiltruj nalewkę truskawkową 2-3 krotnie przez gazę i zlej do butelek.