Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wyroby z własnych owoców!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 728
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22752
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15128
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4848
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45405
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 728
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22752
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15128
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4848
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45405
Składniki
Umyte truskawki wsypałam do dwulitrowego słoja, który można szczelnie zamknąć. Zalałam spirytusem. Zostawiłam na trzy tygodnie. Po tym czasie nalewkę trzeba przelać z przez sito i odcisnąć truskawki- można pulpę wykorzystać do celów cukierniczych lub dodatek do lodów. Nalewkę można dosłodzić miodem według uznania. Po dwóch miesiącach trzeba ją ściągnąć z nad osadu- rurką. Smacznego :)