Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wyroby z własnych owoców!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7978
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 266
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 101
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2159
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 666
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7978
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 266
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 101
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2159
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 666
Składniki
Umyte truskawki wsypałam do dwulitrowego słoja, który można szczelnie zamknąć. Zalałam spirytusem. Zostawiłam na trzy tygodnie. Po tym czasie nalewkę trzeba przelać z przez sito i odcisnąć truskawki- można pulpę wykorzystać do celów cukierniczych lub dodatek do lodów. Nalewkę można dosłodzić miodem według uznania. Po dwóch miesiącach trzeba ją ściągnąć z nad osadu- rurką. Smacznego :)