Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wyroby z własnych owoców!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15872
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4809
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 553
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15872
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4809
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 553
Składniki
Umyte truskawki wsypałam do dwulitrowego słoja, który można szczelnie zamknąć. Zalałam spirytusem. Zostawiłam na trzy tygodnie. Po tym czasie nalewkę trzeba przelać z przez sito i odcisnąć truskawki- można pulpę wykorzystać do celów cukierniczych lub dodatek do lodów. Nalewkę można dosłodzić miodem według uznania. Po dwóch miesiącach trzeba ją ściągnąć z nad osadu- rurką. Smacznego :)