Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak wiśniowej nalewki znamy wszyscy ale dodatek świeżej lawendy zmienia jej moc i smak. Polecam gorąco.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413967
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413967
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2212
Składniki
Wiśnie umyć i wypestkować.. Przełożyć do słoja. Dodać cukier, odłożone wcześniej pestki (które nadają nalewce migdałowego posmaku), liście i gałązki lawendy. Ustawić na słonecznym parapecie na 3 tygodnie. Od czasu do czasu potrząsać słojem by ułatwić rozpuszczenie cukru.
Po trzech tygodniach odlać sok i dodać spirytus. Odstawić na kolejne trzy tygodnie. Ewentualnie rozcieńczyć do mocy jaka nam najbardziej odpowiada.