Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak wiśniowej nalewki znamy wszyscy ale dodatek świeżej lawendy zmienia jej moc i smak. Polecam gorąco.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Wiśnie umyć i wypestkować.. Przełożyć do słoja. Dodać cukier, odłożone wcześniej pestki (które nadają nalewce migdałowego posmaku), liście i gałązki lawendy. Ustawić na słonecznym parapecie na 3 tygodnie. Od czasu do czasu potrząsać słojem by ułatwić rozpuszczenie cukru.
Po trzech tygodniach odlać sok i dodać spirytus. Odstawić na kolejne trzy tygodnie. Ewentualnie rozcieńczyć do mocy jaka nam najbardziej odpowiada.