Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak wiśniowej nalewki znamy wszyscy ale dodatek świeżej lawendy zmienia jej moc i smak. Polecam gorąco.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8784
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1128
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11426
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 466
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8784
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1128
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11426
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 466
Składniki
Wiśnie umyć i wypestkować.. Przełożyć do słoja. Dodać cukier, odłożone wcześniej pestki (które nadają nalewce migdałowego posmaku), liście i gałązki lawendy. Ustawić na słonecznym parapecie na 3 tygodnie. Od czasu do czasu potrząsać słojem by ułatwić rozpuszczenie cukru.
Po trzech tygodniach odlać sok i dodać spirytus. Odstawić na kolejne trzy tygodnie. Ewentualnie rozcieńczyć do mocy jaka nam najbardziej odpowiada.