Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak wiśniowej nalewki znamy wszyscy ale dodatek świeżej lawendy zmienia jej moc i smak. Polecam gorąco.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1775
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 376
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21871
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1775
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 376
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21871
Składniki
Wiśnie umyć i wypestkować.. Przełożyć do słoja. Dodać cukier, odłożone wcześniej pestki (które nadają nalewce migdałowego posmaku), liście i gałązki lawendy. Ustawić na słonecznym parapecie na 3 tygodnie. Od czasu do czasu potrząsać słojem by ułatwić rozpuszczenie cukru.
Po trzech tygodniach odlać sok i dodać spirytus. Odstawić na kolejne trzy tygodnie. Ewentualnie rozcieńczyć do mocy jaka nam najbardziej odpowiada.