Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z czeremchy doby sprawdzony przepis
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27142
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27142
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Owoce dokładnie myjemy wkładamy do słoja i zasypujemy cukrem. Po dwóch dniach dodajemy wódkę spirytus i odstawiamy na dwa tygodnie. Nie trzymamy owoców z pestkami dłużej jak dwa tygodnie gdyż pestki są trujące. Po tym czasie całość przecedzam przez gazę i odstawiam na 2-3 miesiące. Po odcedzeniu dodałam jeszcze dwie łyżki miodu tak wedle uznania . Podzieliłam całość na połowę i do jednej części dodałam rum tak eksperymentalnie ale z tego co widzę smak tylko nieznacznie się zmienił i smakuje wyśmielicie.