Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z czeremchy doby sprawdzony przepis
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Owoce dokładnie myjemy wkładamy do słoja i zasypujemy cukrem. Po dwóch dniach dodajemy wódkę spirytus i odstawiamy na dwa tygodnie. Nie trzymamy owoców z pestkami dłużej jak dwa tygodnie gdyż pestki są trujące. Po tym czasie całość przecedzam przez gazę i odstawiam na 2-3 miesiące. Po odcedzeniu dodałam jeszcze dwie łyżki miodu tak wedle uznania . Podzieliłam całość na połowę i do jednej części dodałam rum tak eksperymentalnie ale z tego co widzę smak tylko nieznacznie się zmienił i smakuje wyśmielicie.