Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z czeremchy doby sprawdzony przepis
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2420
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 513
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 856
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2420
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 513
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 856
Składniki
Owoce dokładnie myjemy wkładamy do słoja i zasypujemy cukrem. Po dwóch dniach dodajemy wódkę spirytus i odstawiamy na dwa tygodnie. Nie trzymamy owoców z pestkami dłużej jak dwa tygodnie gdyż pestki są trujące. Po tym czasie całość przecedzam przez gazę i odstawiam na 2-3 miesiące. Po odcedzeniu dodałam jeszcze dwie łyżki miodu tak wedle uznania . Podzieliłam całość na połowę i do jednej części dodałam rum tak eksperymentalnie ale z tego co widzę smak tylko nieznacznie się zmienił i smakuje wyśmielicie.