Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z czeremchy doby sprawdzony przepis
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 125
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 125
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1167
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1205
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13300
Składniki
Owoce dokładnie myjemy wkładamy do słoja i zasypujemy cukrem. Po dwóch dniach dodajemy wódkę spirytus i odstawiamy na dwa tygodnie. Nie trzymamy owoców z pestkami dłużej jak dwa tygodnie gdyż pestki są trujące. Po tym czasie całość przecedzam przez gazę i odstawiam na 2-3 miesiące. Po odcedzeniu dodałam jeszcze dwie łyżki miodu tak wedle uznania . Podzieliłam całość na połowę i do jednej części dodałam rum tak eksperymentalnie ale z tego co widzę smak tylko nieznacznie się zmienił i smakuje wyśmielicie.