Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z czereśni o niepowtarzalnym smaku. Doskonała na serce, bezsenność oraz problemy żołądkowe.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Czereśnie umyć, osuszyć, usunąć pestki i przesypać do dużego słoja. Zalać spirytusem. Odstawić na około 2 tygodnie w ciepłe miejsce. Od czasu do czasu odkręcić słoik i przemieszać składniki.
Po upływie dwóch tygodni przefiltrować napój do drugiego słoika, zakręcić i odstawić na dwa-trzy tygodnie. Owoce zasypać cukrem, przykryć i odstawić w nasłonecznione miejsce. Od czasu do czasu potrząsać słojem z czereśniami, tak aby owoce puściły więcej soku, a cukier dokładnie się rozpuścił.
Po upływie dwóch-trzech tygodni przefiltrować czereśnie przez gazę. Połączyć dwa płyny ze sobą.
Nalewkę przelać do butelek i odstawić na około pół roku. Czereśnie wykorzystać do słodkich wypieków.