Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z czereśni o niepowtarzalnym smaku. Doskonała na serce, bezsenność oraz problemy żołądkowe.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Czereśnie umyć, osuszyć, usunąć pestki i przesypać do dużego słoja. Zalać spirytusem. Odstawić na około 2 tygodnie w ciepłe miejsce. Od czasu do czasu odkręcić słoik i przemieszać składniki.
Po upływie dwóch tygodni przefiltrować napój do drugiego słoika, zakręcić i odstawić na dwa-trzy tygodnie. Owoce zasypać cukrem, przykryć i odstawić w nasłonecznione miejsce. Od czasu do czasu potrząsać słojem z czereśniami, tak aby owoce puściły więcej soku, a cukier dokładnie się rozpuścił.
Po upływie dwóch-trzech tygodni przefiltrować czereśnie przez gazę. Połączyć dwa płyny ze sobą.
Nalewkę przelać do butelek i odstawić na około pół roku. Czereśnie wykorzystać do słodkich wypieków.