Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z czereśni o niepowtarzalnym smaku. Doskonała na serce, bezsenność oraz problemy żołądkowe.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11832
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11832
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Czereśnie umyć, osuszyć, usunąć pestki i przesypać do dużego słoja. Zalać spirytusem. Odstawić na około 2 tygodnie w ciepłe miejsce. Od czasu do czasu odkręcić słoik i przemieszać składniki.
Po upływie dwóch tygodni przefiltrować napój do drugiego słoika, zakręcić i odstawić na dwa-trzy tygodnie. Owoce zasypać cukrem, przykryć i odstawić w nasłonecznione miejsce. Od czasu do czasu potrząsać słojem z czereśniami, tak aby owoce puściły więcej soku, a cukier dokładnie się rozpuścił.
Po upływie dwóch-trzech tygodni przefiltrować czereśnie przez gazę. Połączyć dwa płyny ze sobą.
Nalewkę przelać do butelek i odstawić na około pół roku. Czereśnie wykorzystać do słodkich wypieków.