Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z czereśni o niepowtarzalnym smaku. Doskonała na serce, bezsenność oraz problemy żołądkowe.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4889
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 146
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 343
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4889
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 146
Składniki
Czereśnie umyć, osuszyć, usunąć pestki i przesypać do dużego słoja. Zalać spirytusem. Odstawić na około 2 tygodnie w ciepłe miejsce. Od czasu do czasu odkręcić słoik i przemieszać składniki.
Po upływie dwóch tygodni przefiltrować napój do drugiego słoika, zakręcić i odstawić na dwa-trzy tygodnie. Owoce zasypać cukrem, przykryć i odstawić w nasłonecznione miejsce. Od czasu do czasu potrząsać słojem z czereśniami, tak aby owoce puściły więcej soku, a cukier dokładnie się rozpuścił.
Po upływie dwóch-trzech tygodni przefiltrować czereśnie przez gazę. Połączyć dwa płyny ze sobą.
Nalewkę przelać do butelek i odstawić na około pół roku. Czereśnie wykorzystać do słodkich wypieków.