Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Anginka (inaczej geranium) to roślina o leczniczych właściwościach. Nalewka z geranium to świetny sposób na przeziębienie i bóle stawów, przetestowany już przez nasze babcie. Możesz ją pić samodzielnie lub dodać do herbaty. Pomoże też, jeśli wetrzesz ją w stopy lub klatkę piersiową albo dodasz do kąpieli. Wypróbuj nasz prosty przepis.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 38
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31200
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 380
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1469
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 38
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31200
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 380
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1469
Składniki
Poszatkuj świeże liście geranium i umieść je w litrowym słoiku.
Zalej wódką, zakręć słoik i wstaw do ciemnego miejsca na ok. 10 dni. Pamiętaj, aby codziennie wstrząsać słoikiem.
Po upływie 10 dni, przecedź nalewkę. Pamiętaj, że pije się ją w małych ilościach (kroplami) – możesz samodzielnie lub dodając ją do herbaty.
Jeśli chcesz przygotować większą ilość nalewki – zmień proporcje. Dwie duże garści posiekanych liści geranium zalej litrem wódki i odstaw na miesiąc, codziennie wstrząsając słojem. Potem odcedź. Nalewka jest gotowa!