Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Anginka (inaczej geranium) to roślina o leczniczych właściwościach. Nalewka z geranium to świetny sposób na przeziębienie i bóle stawów, przetestowany już przez nasze babcie. Możesz ją pić samodzielnie lub dodać do herbaty. Pomoże też, jeśli wetrzesz ją w stopy lub klatkę piersiową albo dodasz do kąpieli. Wypróbuj nasz prosty przepis.
Poszatkuj świeże liście geranium i umieść je w litrowym słoiku.
Zalej wódką, zakręć słoik i wstaw do ciemnego miejsca na ok. 10 dni. Pamiętaj, aby codziennie wstrząsać słoikiem.
Po upływie 10 dni, przecedź nalewkę. Pamiętaj, że pije się ją w małych ilościach (kroplami) – możesz samodzielnie lub dodając ją do herbaty.
Jeśli chcesz przygotować większą ilość nalewki – zmień proporcje. Dwie duże garści posiekanych liści geranium zalej litrem wódki i odstaw na miesiąc, codziennie wstrząsając słojem. Potem odcedź. Nalewka jest gotowa!
Geranium to aromatyczna roślina doniczkowa, o zapachu owocowo-cytrynowym z le...
Odsłon: 5323
Zaskakująco dobra nalewka z mango.
Odsłon: 1110
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 320
Ciasto drożdżowe nigdy mi się nie znudzi. Oto jedna z wersji do spałaszowania.
Odsłon: 81
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 166
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 59
Zdrowa pasta kanapkowa z makreli wędzonej z twarogiem i cebulą doskonała na ś...
Odsłon: 680
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 320
Ciasto drożdżowe nigdy mi się nie znudzi. Oto jedna z wersji do spałaszowania.
Odsłon: 81
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 166
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 59
Zdrowa pasta kanapkowa z makreli wędzonej z twarogiem i cebulą doskonała na ś...
Odsłon: 680
Składniki
Poszatkuj świeże liście geranium i umieść je w litrowym słoiku.
Zalej wódką, zakręć słoik i wstaw do ciemnego miejsca na ok. 10 dni. Pamiętaj, aby codziennie wstrząsać słoikiem.
Po upływie 10 dni, przecedź nalewkę. Pamiętaj, że pije się ją w małych ilościach (kroplami) – możesz samodzielnie lub dodając ją do herbaty.
Jeśli chcesz przygotować większą ilość nalewki – zmień proporcje. Dwie duże garści posiekanych liści geranium zalej litrem wódki i odstaw na miesiąc, codziennie wstrząsając słojem. Potem odcedź. Nalewka jest gotowa!
Przepisy Napoje
Napoje
Koktajl z bananem i z kiwi
Napoje
Kiszon bengalski
Napoje
Cytrynówka bengalska
Napoje
Nalewka z mniszka lekarskiego na spirytusie
Koktajl z bananem i z kiwi
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 3300
Kiszon bengalski
Zakwas, barszcz, buraczki. Samo zdrowie. Trzy w jednym. Zero waste. Brawo ja....
Odsłon: 223