Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Anginka (inaczej geranium) to roślina o leczniczych właściwościach. Nalewka z geranium to świetny sposób na przeziębienie i bóle stawów, przetestowany już przez nasze babcie. Możesz ją pić samodzielnie lub dodać do herbaty. Pomoże też, jeśli wetrzesz ją w stopy lub klatkę piersiową albo dodasz do kąpieli. Wypróbuj nasz prosty przepis.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14561
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1851
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14561
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19623
Składniki
Poszatkuj świeże liście geranium i umieść je w litrowym słoiku.
Zalej wódką, zakręć słoik i wstaw do ciemnego miejsca na ok. 10 dni. Pamiętaj, aby codziennie wstrząsać słoikiem.
Po upływie 10 dni, przecedź nalewkę. Pamiętaj, że pije się ją w małych ilościach (kroplami) – możesz samodzielnie lub dodając ją do herbaty.
Jeśli chcesz przygotować większą ilość nalewki – zmień proporcje. Dwie duże garści posiekanych liści geranium zalej litrem wódki i odstaw na miesiąc, codziennie wstrząsając słojem. Potem odcedź. Nalewka jest gotowa!