Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z pigwowca jest idealna na jesienne i zimowe chłodne dni. Znakomicie rozgrzewa, zawiera dużo witaminy C i witamin z grupy B, wzmacnia odporność i zapobiega infekcjom, choć nie są to jej jedyne właściwości lecznicze.
Pigwę myjemy i w całości mielimy.
Wsypujemy do słoja na przemian z cukrem i odstawiamy aby wytworzył się sok.
Słój z zawartością wystawiamy na słoneczne miejsce i dziennie potrząsamy przez okres 3-4 dni.
Po tym okresie do zawartości słoja dolewamy 70% alkohol i zostawiamy w ciemnym miejscu na okes 1-2 miesięcy.
Po tym okresie rozcieńczamy zawartość do 40% alkoholu i w zależności od upodobania, dosładzamy.
Zlewamy w butelki i odstawiamy w cienmne miejsce na okres ok. 6 miesięcy. Im dłużej będzie stała tym smak będzie się polepszał.
Moja nalewka stoi conajmniej 2 lata.
To jest prawdziwy hit – pigwa w miodzie. Mam własną pigwę i własny miód, nicz...
Odsłon: 3855
Idealny do rogalików, kruchych ciasteczek i tortów.
Odsłon: 5199
Bardzo sycące „fit” danie, przyrządzone na specjalne życzenie.
Odsłon: 304
Przepis dnia
Takie danie to smak z dzieciństwa,robiła mi go babcia.Nie każdy zna lub pamię...
Odsłon: 33001
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31610
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9585
Bardzo sycące „fit” danie, przyrządzone na specjalne życzenie.
Odsłon: 304
Przepis dnia
Takie danie to smak z dzieciństwa,robiła mi go babcia.Nie każdy zna lub pamię...
Odsłon: 33001
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31610
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9585
Składniki
Pigwę myjemy i w całości mielimy. Wsypujemy do słoja na przemian z cukrem i odstawiamy aby wytworzył się sok.
Słój z zawartością wystawiamy na słoneczne miejsce i dziennie potrząsamy przez okres 3-4 dni. Po tym okresie do zawartości słoja dolewamy 70% alkohol i zostawiamy w ciemnym miejscu na okes 1-2 miesięcy.
Po tym okresie rozcieńczamy zawartość do 40% alkoholu i w zależności od upodobania, dosładzamy.
Zlewamy w butelki i odstawiamy w cienmne miejsce na okres ok. 6 miesięcy. Im dłużej będzie stała tym smak będzie się polepszał. Moja nalewka stoi conajmniej 2 lata.
Przepisy Napoje
Napoje
Koktajl z bananem i z kiwi
Napoje
Kiszon bengalski
Napoje
Cytrynówka bengalska
Napoje
Nalewka z mniszka lekarskiego na spirytusie
Koktajl z bananem i z kiwi
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 3248
Kiszon bengalski
Zakwas, barszcz, buraczki. Samo zdrowie. Trzy w jednym. Zero waste. Brawo ja....
Odsłon: 221