Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdą nalewkę rozcieńczam ale po spróbowaniu tej- postanowiłam zostawić taką jaka jest. W smaku przypominała bowiem dobrej jakości koniak. Polecam.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7206
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2660
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20164
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 572
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 773
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7206
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2660
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20164
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 572
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 773
Składniki
Do 5-litrowego szklanego słoja wsypać oczyszczone i umyte jagody rokitnika, pokrojone suszone śliwki, rodzynki, ziele i liść laurowy. Zalać spirytusem i odstawić w ciemne miejsce na 3 miesiące. Po tym czasie alkohol zlać a owoce z przyprawami zasypać cukrem i odstawić na 2 tygodnie. Od czasu do czasu słojem porządnie wstrząsnąć by ułatwić rozpuszczenie cukru. Słodki syrop zlać i połączyć z alkoholem. Zazwyczaj tak przygotowane nalewki rozcieńczam . Tym razem tego nie zrobiłam bo moja nalewka przypominała świetny w smaku koniak. Polecam.