Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdą nalewkę rozcieńczam ale po spróbowaniu tej- postanowiłam zostawić taką jaka jest. W smaku przypominała bowiem dobrej jakości koniak. Polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1770
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1542
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1509
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1852
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1770
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1542
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1509
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1852
Składniki
Do 5-litrowego szklanego słoja wsypać oczyszczone i umyte jagody rokitnika, pokrojone suszone śliwki, rodzynki, ziele i liść laurowy. Zalać spirytusem i odstawić w ciemne miejsce na 3 miesiące. Po tym czasie alkohol zlać a owoce z przyprawami zasypać cukrem i odstawić na 2 tygodnie. Od czasu do czasu słojem porządnie wstrząsnąć by ułatwić rozpuszczenie cukru. Słodki syrop zlać i połączyć z alkoholem. Zazwyczaj tak przygotowane nalewki rozcieńczam . Tym razem tego nie zrobiłam bo moja nalewka przypominała świetny w smaku koniak. Polecam.