Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zioła szwedzkie są doskonałe na wiele dolegliwości. Nalewka ziół leczy zarówno choroby, bóle jak i obrażenia oraz stłuczenia. Nalewkę można stosować wewnętrznie i zewnętrznie.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Zioła zalać alkoholem i odstawić w ciemne i chłodne miejsce. Codziennie, przez okres dwóch tygodni wstrząsać butelką. Po tym czasie przecedzić nalewkę i przelać do buteleczek. Nalewka przechowywana w chłodnym miejscu nie zepsuje się nawet w ciągu kilku lat. Jak stosować nalewkę? Nalewkę można stosować profilaktycznie lub podczas wystąpienia dolegliwości. Profilaktycznie stosuje się jedną, stołową łyżkę nalewki rozcieńczoną w 1/2 szklanki przegotowanej, chłodnej wodzie rano i wieczorem. Podczas wystąpienia dolegliwości należy rozcieńczyć 2-3 łyżki stołowe w 1/2 szklance przegotowanej, chłodnej wodzie, pijemy 2 razy dziennie.