Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Geranium to remedium naszych babć na… niemal wszystko. Liście anginki wkładało się do ucha podczas zapalenia, roztarte liście kładło pod poduszką lub nacierało nimi ciało, a napar piło na przeziębienie. Roślina wykazuje przeciwwirusowe, przeciwbólowe i przeciwzapalne właściwości, dlatego wciąż jest chętnie stosowana. Przekonaj się, jak łatwo jest zrobić leczniczy napar!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 54
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 685
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 457
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 129
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 54
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 685
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 457
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 129
Składniki
Przygotuj dzbanek i umieść w nim świeże liście geranium.
Następnie zalej je gorącą wodą (nie może być to jednak wrzątek!) i pozostaw na ok. 10 minut, aby się parzyły.
Po tym czasie możesz już wypić napar. Jeśli jednak chcesz urozmaicić jego smak, możesz dodać przyprawy korzenne i odczekaj dwie kolejne minuty (aby aromaty się przeniknęły) – napój będzie zdrowszy i jeszcze smaczniejszy.