Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Geranium to remedium naszych babć na… niemal wszystko. Liście anginki wkładało się do ucha podczas zapalenia, roztarte liście kładło pod poduszką lub nacierało nimi ciało, a napar piło na przeziębienie. Roślina wykazuje przeciwwirusowe, przeciwbólowe i przeciwzapalne właściwości, dlatego wciąż jest chętnie stosowana. Przekonaj się, jak łatwo jest zrobić leczniczy napar!
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 2168
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 155
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 2168
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 155
Składniki
Przygotuj dzbanek i umieść w nim świeże liście geranium.
Następnie zalej je gorącą wodą (nie może być to jednak wrzątek!) i pozostaw na ok. 10 minut, aby się parzyły.
Po tym czasie możesz już wypić napar. Jeśli jednak chcesz urozmaicić jego smak, możesz dodać przyprawy korzenne i odczekaj dwie kolejne minuty (aby aromaty się przeniknęły) – napój będzie zdrowszy i jeszcze smaczniejszy.