Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Geranium to remedium naszych babć na… niemal wszystko. Liście anginki wkładało się do ucha podczas zapalenia, roztarte liście kładło pod poduszką lub nacierało nimi ciało, a napar piło na przeziębienie. Roślina wykazuje przeciwwirusowe, przeciwbólowe i przeciwzapalne właściwości, dlatego wciąż jest chętnie stosowana. Przekonaj się, jak łatwo jest zrobić leczniczy napar!
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 499
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4218
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 2389
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, z dodatkiem kurczaka, sera, ogórka i pa...
Odsłon: 4649
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 49
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 499
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4218
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 2389
Sałatka z makaronem w kształcie ryżu, z dodatkiem kurczaka, sera, ogórka i pa...
Odsłon: 4649
Dzisiaj danie złożone z łososia z dodatkiem ugotowanego makaronu ryżowego. Sm...
Odsłon: 49
Składniki
Przygotuj dzbanek i umieść w nim świeże liście geranium.
Następnie zalej je gorącą wodą (nie może być to jednak wrzątek!) i pozostaw na ok. 10 minut, aby się parzyły.
Po tym czasie możesz już wypić napar. Jeśli jednak chcesz urozmaicić jego smak, możesz dodać przyprawy korzenne i odczekaj dwie kolejne minuty (aby aromaty się przeniknęły) – napój będzie zdrowszy i jeszcze smaczniejszy.