Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Geranium to remedium naszych babć na… niemal wszystko. Liście anginki wkładało się do ucha podczas zapalenia, roztarte liście kładło pod poduszką lub nacierało nimi ciało, a napar piło na przeziębienie. Roślina wykazuje przeciwwirusowe, przeciwbólowe i przeciwzapalne właściwości, dlatego wciąż jest chętnie stosowana. Przekonaj się, jak łatwo jest zrobić leczniczy napar!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 510
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9731
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4487
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 510
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9731
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1140
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4487
Składniki
Przygotuj dzbanek i umieść w nim świeże liście geranium.
Następnie zalej je gorącą wodą (nie może być to jednak wrzątek!) i pozostaw na ok. 10 minut, aby się parzyły.
Po tym czasie możesz już wypić napar. Jeśli jednak chcesz urozmaicić jego smak, możesz dodać przyprawy korzenne i odczekaj dwie kolejne minuty (aby aromaty się przeniknęły) – napój będzie zdrowszy i jeszcze smaczniejszy.