Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Geranium to remedium naszych babć na… niemal wszystko. Liście anginki wkładało się do ucha podczas zapalenia, roztarte liście kładło pod poduszką lub nacierało nimi ciało, a napar piło na przeziębienie. Roślina wykazuje przeciwwirusowe, przeciwbólowe i przeciwzapalne właściwości, dlatego wciąż jest chętnie stosowana. Przekonaj się, jak łatwo jest zrobić leczniczy napar!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1588
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 471
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1588
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 471
Składniki
Przygotuj dzbanek i umieść w nim świeże liście geranium.
Następnie zalej je gorącą wodą (nie może być to jednak wrzątek!) i pozostaw na ok. 10 minut, aby się parzyły.
Po tym czasie możesz już wypić napar. Jeśli jednak chcesz urozmaicić jego smak, możesz dodać przyprawy korzenne i odczekaj dwie kolejne minuty (aby aromaty się przeniknęły) – napój będzie zdrowszy i jeszcze smaczniejszy.