Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka,pyszna lemoniada.Gasi pragnienie w gorące dni,podaję ją na imprezach "pod chmurką":)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Umyte,nieobrane cytryny kroimy na cienkie plasterki.Wrzucamy do dzbanka,zasypujemy cukrem.Zalewamy przegotowaną,gorącą wodą.Do nieco ostudzonej wody z cytryną wrzucamy kilkanaście listków mięty.Urywamy palcami z gałązki.
Mieszamy całość,aż do rozpuszczenia cukru.Odstawiamy do ostygnięcia,a potem do oziębienia w lodówce.Do dzbanka dodajemy kilka kostek lodu.Do środka możemy włożyć gałązkę mięty.
Szybka wersja:Zalać mniejszą ilością gorącej wody,aby cukier się rozpuścił,dodać cytryny i miętę.Dolać zimną wodę i schłodzić.