Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka,pyszna lemoniada.Gasi pragnienie w gorące dni,podaję ją na imprezach "pod chmurką":)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 194
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 519
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 194
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 519
Składniki
Umyte,nieobrane cytryny kroimy na cienkie plasterki.Wrzucamy do dzbanka,zasypujemy cukrem.Zalewamy przegotowaną,gorącą wodą.Do nieco ostudzonej wody z cytryną wrzucamy kilkanaście listków mięty.Urywamy palcami z gałązki.
Mieszamy całość,aż do rozpuszczenia cukru.Odstawiamy do ostygnięcia,a potem do oziębienia w lodówce.Do dzbanka dodajemy kilka kostek lodu.Do środka możemy włożyć gałązkę mięty.
Szybka wersja:Zalać mniejszą ilością gorącej wody,aby cukier się rozpuścił,dodać cytryny i miętę.Dolać zimną wodę i schłodzić.