Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio testuję różnego rodzaju połączenia herbaty z owocami i nie tylko. Teraz czas na zieloną herbatę z truskawkami.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7693
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2885
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7693
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2885
Składniki
Zieloną herbatę zaparzyć w 400 ml wrzącej wody, przecedzić, wystudzić. Truskawki z cukrem zagotować w niewielkiej ilości wody, również wystudzić. Chłodny napar herbaciany rozlać do dwóch wysokich szklanek. Do każdej szklanki wrzucić plasterek limonki oraz truskawki z syropem. Napój schłodzić w lodówce. Przed podaniem szklanki z napojem udekorować pozostałymi plasterkami limonki. Nie zapomnijmy też o kostkach lodu.