Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio testuję różnego rodzaju połączenia herbaty z owocami i nie tylko. Teraz czas na zieloną herbatę z truskawkami.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Zieloną herbatę zaparzyć w 400 ml wrzącej wody, przecedzić, wystudzić. Truskawki z cukrem zagotować w niewielkiej ilości wody, również wystudzić. Chłodny napar herbaciany rozlać do dwóch wysokich szklanek. Do każdej szklanki wrzucić plasterek limonki oraz truskawki z syropem. Napój schłodzić w lodówce. Przed podaniem szklanki z napojem udekorować pozostałymi plasterkami limonki. Nie zapomnijmy też o kostkach lodu.