Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie z czasów studiów - odkurzone przy okazji zimy. :) Coś dla wielbicieli piwa pod wszelką postacią.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1282
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5809
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18426
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1282
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5809
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18426
Składniki
Piwo z goździkami i syropem nastawić w garnuszku na najmniejszym ogniu. Żótłka ubić z miodem, dodać do nich kilka łyżek ciepłego piwa, wymieszać i wlać do reszty piwa i mieszać. najlepiej trzepaczką. Nie wolno zagotować, tylko delikatnie ogrzewać przez chwilkę. Wyłączyć, dodać mleko i wymieszać trzepaczką. Rozlać do szklanek i posypać cynamonem. :) Oczywiście, ilość składników można dowolnie zmieniać, w zależności od tego, czy chcemy mieć napój bardziej słodki, bardziej mleczny itd. Smacznego rozgrzewającego. :)