Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis na półtora litra wody, a dodatki zaspokajaja pragnienienie i nawadniają organizm
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4448
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12065
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4448
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12065
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Składniki
Gotuję i studzę zwykłą kranówkę. Rozpuszczam w ostudzonej wodzie miód. Cytrynę sparzam i kroję plaster, wkładam go do dzbanka opierając o ścianki - coś w rodzaju filtra, przez który przepływa woda. Układam miętę i rozmaryn na całej długości dzbanka. Zalewam wodą, czasem dodaję kostkę lodu, by jeszcze bardziej schłodzić.