Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można powiedzieć, że mamy lato w pełni, temperatura mocno na rozpieszcza, dlatego szukamy wszelkich sposobów, aby się trochę ochłodzić. Proponuje zatem orzeźwiający, chłodny i lekko kwaskowy kompot z agrestu z dodatkiem mięty. Moje chłopaki uwielbiają wyjadać z niego owoce. Zapraszam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Agrest dokładnie umyć i odciąć końcówki. Owoc zalać wodą, dodać cukier i gotować do miękkości. Zostawić do wystudzenia. Dodać listki mięty i zostawić na kilka godzin, aby kompot nabrał smaku.
Podawać mocno schłodzony lub z kostkami lodu.
Smacznego :)
:)