Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można powiedzieć, że mamy lato w pełni, temperatura mocno na rozpieszcza, dlatego szukamy wszelkich sposobów, aby się trochę ochłodzić. Proponuje zatem orzeźwiający, chłodny i lekko kwaskowy kompot z agrestu z dodatkiem mięty. Moje chłopaki uwielbiają wyjadać z niego owoce. Zapraszam.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47669
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47669
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Składniki
Agrest dokładnie umyć i odciąć końcówki. Owoc zalać wodą, dodać cukier i gotować do miękkości. Zostawić do wystudzenia. Dodać listki mięty i zostawić na kilka godzin, aby kompot nabrał smaku.
Podawać mocno schłodzony lub z kostkami lodu.
Smacznego :)
:)