Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można powiedzieć, że mamy lato w pełni, temperatura mocno na rozpieszcza, dlatego szukamy wszelkich sposobów, aby się trochę ochłodzić. Proponuje zatem orzeźwiający, chłodny i lekko kwaskowy kompot z agrestu z dodatkiem mięty. Moje chłopaki uwielbiają wyjadać z niego owoce. Zapraszam.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 74
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 93
Polecam.
Odsłon: 714
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 74
Składniki
Agrest dokładnie umyć i odciąć końcówki. Owoc zalać wodą, dodać cukier i gotować do miękkości. Zostawić do wystudzenia. Dodać listki mięty i zostawić na kilka godzin, aby kompot nabrał smaku.
Podawać mocno schłodzony lub z kostkami lodu.
Smacznego :)
:)