Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie napój idealny na upalne dni, bardzo orzeźwiający, delikatny i puszysty z lekkim posmakiem mięty.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1316
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18480
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1316
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18480
Składniki
W kokosie należy zrobić dwa otwory, u mnie wywiercił je mój mąż za pomocą wkrętarki, ale możecie też otwory zrobić za pomocą korkociągu lub śrubokręta.
Z kokosów wylewamy mleczko.
Liście mięty dokładnie płuczemy, drobno siekamy i wrzucamy do wysokiego miksera do robienia koktajli razem z jogurtem naturalnym, mleczkiem kokosowym, wodą gazowana oraz szczyptą soli.
Wszystko dokładnie miksujemy około 2-3 minut.
Napój przelewamy do wysokich kieliszków i przyozdabiamy miętą.
Smacznego !!!