Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie napój idealny na upalne dni, bardzo orzeźwiający, delikatny i puszysty z lekkim posmakiem mięty.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 328
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 93
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 153
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17110
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 328
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 93
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 153
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17110
Składniki
W kokosie należy zrobić dwa otwory, u mnie wywiercił je mój mąż za pomocą wkrętarki, ale możecie też otwory zrobić za pomocą korkociągu lub śrubokręta.
Z kokosów wylewamy mleczko.
Liście mięty dokładnie płuczemy, drobno siekamy i wrzucamy do wysokiego miksera do robienia koktajli razem z jogurtem naturalnym, mleczkiem kokosowym, wodą gazowana oraz szczyptą soli.
Wszystko dokładnie miksujemy około 2-3 minut.
Napój przelewamy do wysokich kieliszków i przyozdabiamy miętą.
Smacznego !!!