Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę bardzo rozgrzewające, idealne na zimowe i jesienne wieczory...
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 187
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 187
Składniki
Do garnka wlewam piwo, dodaję cynamon, gałkę muszkatołową, goździki, wstawiam na gaz. Mieszam chwilę. Gdy piwo jest ciepłe - dodaję miód i mieszam. Gdy piwo jest już gorące przelewamy do szklank, w której jest już sok malinowy (choć kufel byłby lepszy - dłużej trzyma ciepło).
UWAGI: piwo gotujemy pod przykrywką, można dodać także pół łyżeczki imbiru, można także dodać plasterek cytryny do gotowego piwa.