Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę bardzo rozgrzewające, idealne na zimowe i jesienne wieczory...
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414641
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2362
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414641
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2362
Składniki
Do garnka wlewam piwo, dodaję cynamon, gałkę muszkatołową, goździki, wstawiam na gaz. Mieszam chwilę. Gdy piwo jest ciepłe - dodaję miód i mieszam. Gdy piwo jest już gorące przelewamy do szklank, w której jest już sok malinowy (choć kufel byłby lepszy - dłużej trzyma ciepło).
UWAGI: piwo gotujemy pod przykrywką, można dodać także pół łyżeczki imbiru, można także dodać plasterek cytryny do gotowego piwa.