Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naprawdę bardzo rozgrzewające, idealne na zimowe i jesienne wieczory...
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 83
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 390
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 159
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 156
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 83
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 390
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 159
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 156
Składniki
Do garnka wlewam piwo, dodaję cynamon, gałkę muszkatołową, goździki, wstawiam na gaz. Mieszam chwilę. Gdy piwo jest ciepłe - dodaję miód i mieszam. Gdy piwo jest już gorące przelewamy do szklank, w której jest już sok malinowy (choć kufel byłby lepszy - dłużej trzyma ciepło).
UWAGI: piwo gotujemy pod przykrywką, można dodać także pół łyżeczki imbiru, można także dodać plasterek cytryny do gotowego piwa.