Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…czasem zostaje mi sos bolognese i często zjadam do z chlebem, ale tym razem wykorzystałam go do pizzy. Polecam Wam przepis na ciasto bo jak dla mnie jest jednym z lepszych. Z podanych składników zrobimy pizzę o średnicy ok 25cm i grubości ok 1,5cm
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
sos: na patelni zeszklić cebulę, dodać starta marchewkę i na minutkę przed dodaniem mięsa mielonego dodać rozniecony czosnek. Podsmażyć. Dodać przecier i koncentrat pomidorowy, łyżeczkę cukru, bazylię sól i pieprz do smaku. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia.
Wsypać mąkę do miski; zrobić dołek wkruszyć drożdże, dodać cukier i zalać ciepłą wodą. Odstawić na ok 10 minut aż drożdże zaczną rosnąć. Dodać szczyptę soli. Ugniatać ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć i zostawić. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie zagnieść.
Na papierze posypanym krupczatką uformować koło robiąc małe ranty. Położyć sos bolognese, posypać mozzarellą. Piec około 12 min w piekarniku wcześniej nagrzanym do 250 st. C.