Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający, bogaty w różne smaki i niezwykle oryginalny. Taki powinien być wieczór walentynkowy i taki jest właśnie napój, który możesz podać ukochanej osobie w święto zakochanych. Popcorn Hot Chocolate to mieszanka czekolady (najlepszego afrodyzjaku!), karmelu i popcornu. Wypróbuj przepis, bo warto.
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1699
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1699
Składniki
Na odrobinie oleju, w garnku pod przykrywką upraż ziarna kukurydzy. Przypraw je solą. Popcorn będzie potrzebny do dekoracji.
Przygotuj 200 ml gorącej czekolady. Do garnka wlej mleko i śmietankę kremówkę, dodaj cukier wanilinowy. Wymieszaj dokładnie i podgrzej dobrze, prawie do zagotowania. Cukier powinien się rozpuścić. Gdy płyn będzie ciepły, dodawaj po kostce czekolady, cały czas mieszając. Gotuj chwilę, aż otrzymasz gładką, aksamitną konsystencję. Odstaw do lekkiego wystudzenia.
Weź ulubiony kubek lub garnuszek i wlej do niego 30 ml whisky, 20 ml syropu o smaku popcornu i 200 ml gorącej czekolady (jeszcze ciepłej, ale nie wrzącej). Wymieszaj całość.
Wierzch napoju możesz dowolnie udekorować. Najlepiej sprawdzi się popcorn, karmel (syrop, wiórki lub w kostce), bita śmietana lub pianki marshmallow. Popcorn Hot Chocolate gotowy!