Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca czekolada - gęsta, aromatyczna i rozgrzewająca, dzięki korzennym przyprawom. Idealny comfort food na zimowe wieczory pod kocykiem!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8331
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2886
Polecam.
Odsłon: 1556
Polecam.
Odsłon: 459
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8331
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2886
Polecam.
Odsłon: 1556
Polecam.
Odsłon: 459
Składniki
Mleko gotujemy ze śmietanką, cynamonem, obranym imbirem, kardamonem i anyżem na bardzo małym ogniu. Tuż przed wrzeniem odcedzamy. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki czekoladę. Trzymamy na małym ogniu i często mieszamy, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Ten proces trwa dość długo, ale nie należy go przyspieszać. Gotową czekoladę przelewamy do szklanek lub kubeczków i dekorujemy bitą śmietaną.