Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca czekolada - gęsta, aromatyczna i rozgrzewająca, dzięki korzennym przyprawom. Idealny comfort food na zimowe wieczory pod kocykiem!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 632
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12320
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 632
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12320
Składniki
Mleko gotujemy ze śmietanką, cynamonem, obranym imbirem, kardamonem i anyżem na bardzo małym ogniu. Tuż przed wrzeniem odcedzamy. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki czekoladę. Trzymamy na małym ogniu i często mieszamy, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Ten proces trwa dość długo, ale nie należy go przyspieszać. Gotową czekoladę przelewamy do szklanek lub kubeczków i dekorujemy bitą śmietaną.