Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca czekolada - gęsta, aromatyczna i rozgrzewająca, dzięki korzennym przyprawom. Idealny comfort food na zimowe wieczory pod kocykiem!
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 236
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 849
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1465
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25083
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 236
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 849
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1465
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25083
Składniki
Mleko gotujemy ze śmietanką, cynamonem, obranym imbirem, kardamonem i anyżem na bardzo małym ogniu. Tuż przed wrzeniem odcedzamy. Dodajemy pokrojoną na mniejsze kawałki czekoladę. Trzymamy na małym ogniu i często mieszamy, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Ten proces trwa dość długo, ale nie należy go przyspieszać. Gotową czekoladę przelewamy do szklanek lub kubeczków i dekorujemy bitą śmietaną.