Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne rogaliki drożdżowe z czekoladą. Do ciasta nie potrzebujemy ani jajek,ani śmietany. Mięciutkie i puszyste. Polecam przepis.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457452
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1383
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2209
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 559
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457452
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1383
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2209
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 559
Składniki
Mleko wlewamy do garnczka, dodajemy masło i podgrzewamy do momentu, aż masło się rozpuści. Do lekko ciepłego mleka dodajemy drożdże i cukier. Odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na godzinkę do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na 4 części, wałkujemy na kształt koła i dzielimy na 6 części. Na każdą część układamy kostkę czekolady, zwijamy tworząc rogalik. Blaszkę piekarnikową smarujemy masłem i posypujemy mąką, wykładamy rogaliki. Pieczemy 30-35 minut w 185 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)