Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rozgrzewająca chai masala"
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1030
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1030
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 290
Składniki
Do rondelka wlej 250 ml wody. Wsyp 2 łyżeczki dobrej jakościowo czarnej herbaty (ewentualnie wrzuć 4 torebki herbaty ekspresowej). Dodaj brązowy cukier (możesz go zastąpić naturalnym miodem).
Rondel ustaw na palniku. Kolejno dodawaj mielony imbir, cynamon, kardamon oraz świeżo startą gałkę mu szkatołową. Wrzuć goździki, zamieszaj. Na dużym ogniu doprowadź wodę do wrzenia.
Gdy woda się zagotuje, zmniejsz płomień. Gotuj herbatę z przyprawami około 2 minuty. Po tym czasie wlej mleko (jeśli używałaś herbaty ekspresowej, usuń torebki). Doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia, odcedź przyprawy.
porcje, czas ok. 10 min; porcja – 80 kcal, cena 1,40 zł.Źródło: Świat kobiety