Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorący napój na jesienne wieczory
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 197
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104538
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9058
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 197
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104538
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 344
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9058
Składniki
Obieramy granat, ziarenka umieszczamy w misce. Ziarna ugniatamy (np drewnianą łyżką, 50-60 razy, aż puszczą sok).
Następnie dodajemy do miski cukier i mieszamy.
Całość przekładamy do słoika, można przechowywać taki koncentrat przez 15-20 dni w lodówce.
Na jedną porcję (szklankę) potrzebujemy 3 łyżki koncentratu, zalewamy wrzącą wodą i pijemy ;)