Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorący napój na jesienne wieczory
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 150
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1039
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1181
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12015
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 150
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1039
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1181
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12015
Składniki
Obieramy granat, ziarenka umieszczamy w misce. Ziarna ugniatamy (np drewnianą łyżką, 50-60 razy, aż puszczą sok).
Następnie dodajemy do miski cukier i mieszamy.
Całość przekładamy do słoika, można przechowywać taki koncentrat przez 15-20 dni w lodówce.
Na jedną porcję (szklankę) potrzebujemy 3 łyżki koncentratu, zalewamy wrzącą wodą i pijemy ;)