Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetny domowy sposób na pierwsze objawy przeziębienia. Można także spożywać go profilaktycznie w jesienno-zimowym okresie.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2646
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 464
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 628
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1017
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 119
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2646
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 464
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 628
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1017
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 119
Składniki
Limonki sparzamy, kroimy na plasterki lub cząstki. Do dzbanka wkładamy limonki, pyłek pszczeli, sok z imbiru lub obrany i drobno pokrojony imbir, kardamon, goździki i anyż. Całość zalewamy ciepłą wodą w temperaturze do 40 stopni. Odstawiamy na co najmniej pół godziny. Można przygotować napar rano i cały dzień pić po trochę. Przed podaniem napój podgrzewamy lekko (znów nie przekraczając 40 stopni) lub dodajemy do niego trochę ciepłej wody. Dosładzamy do smaku.