Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetny domowy sposób na pierwsze objawy przeziębienia. Można także spożywać go profilaktycznie w jesienno-zimowym okresie.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21244
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25353
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 114
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21244
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25353
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 114
Składniki
Limonki sparzamy, kroimy na plasterki lub cząstki. Do dzbanka wkładamy limonki, pyłek pszczeli, sok z imbiru lub obrany i drobno pokrojony imbir, kardamon, goździki i anyż. Całość zalewamy ciepłą wodą w temperaturze do 40 stopni. Odstawiamy na co najmniej pół godziny. Można przygotować napar rano i cały dzień pić po trochę. Przed podaniem napój podgrzewamy lekko (znów nie przekraczając 40 stopni) lub dodajemy do niego trochę ciepłej wody. Dosładzamy do smaku.