Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetny domowy sposób na pierwsze objawy przeziębienia. Można także spożywać go profilaktycznie w jesienno-zimowym okresie.
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 209
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 855
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7141
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8701
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 209
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 855
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7141
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8701
Składniki
Limonki sparzamy, kroimy na plasterki lub cząstki. Do dzbanka wkładamy limonki, pyłek pszczeli, sok z imbiru lub obrany i drobno pokrojony imbir, kardamon, goździki i anyż. Całość zalewamy ciepłą wodą w temperaturze do 40 stopni. Odstawiamy na co najmniej pół godziny. Można przygotować napar rano i cały dzień pić po trochę. Przed podaniem napój podgrzewamy lekko (znów nie przekraczając 40 stopni) lub dodajemy do niego trochę ciepłej wody. Dosładzamy do smaku.