Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Nieco kontrowersyjne może wydawać się dodanie do niego ziaren pieprzu, ale obiecuję warto! W moim domu z pewnością będzie to teraz alternatywa dla zimowej herbaty i grzanego wina.
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2646
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 464
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 628
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1015
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 118
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2646
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 464
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 628
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1015
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 118
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdka nasienne. Korzeń imbiru kroimy w plastry.
Wszystkie składniki poza miodem umieszczamy w dużym garnku i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez około 30-40 minut aż jabłka będą całkiem miękkie. Kiedy napój lekko przestygnie, przecedzamy go przez drobne sitko i dosładzamy miodem. U mnie były to 2 czubate łyżki miodu lipowego, ale można dostosować ilość wedle swoich upodobań (dużo zależy też od tego jak słodkie trafią nam się jabłka).