Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Nieco kontrowersyjne może wydawać się dodanie do niego ziaren pieprzu, ale obiecuję warto! W moim domu z pewnością będzie to teraz alternatywa dla zimowej herbaty i grzanego wina.
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 86
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 191
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 86
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 191
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdka nasienne. Korzeń imbiru kroimy w plastry.
Wszystkie składniki poza miodem umieszczamy w dużym garnku i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez około 30-40 minut aż jabłka będą całkiem miękkie. Kiedy napój lekko przestygnie, przecedzamy go przez drobne sitko i dosładzamy miodem. U mnie były to 2 czubate łyżki miodu lipowego, ale można dostosować ilość wedle swoich upodobań (dużo zależy też od tego jak słodkie trafią nam się jabłka).