Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Nieco kontrowersyjne może wydawać się dodanie do niego ziaren pieprzu, ale obiecuję warto! W moim domu z pewnością będzie to teraz alternatywa dla zimowej herbaty i grzanego wina.
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 40
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 525
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 205
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 326
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 89
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 40
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 525
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 205
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 326
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kru...
Odsłon: 89
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdka nasienne. Korzeń imbiru kroimy w plastry.
Wszystkie składniki poza miodem umieszczamy w dużym garnku i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez około 30-40 minut aż jabłka będą całkiem miękkie. Kiedy napój lekko przestygnie, przecedzamy go przez drobne sitko i dosładzamy miodem. U mnie były to 2 czubate łyżki miodu lipowego, ale można dostosować ilość wedle swoich upodobań (dużo zależy też od tego jak słodkie trafią nam się jabłka).