Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Nieco kontrowersyjne może wydawać się dodanie do niego ziaren pieprzu, ale obiecuję warto! W moim domu z pewnością będzie to teraz alternatywa dla zimowej herbaty i grzanego wina.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74354
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74354
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdka nasienne. Korzeń imbiru kroimy w plastry.
Wszystkie składniki poza miodem umieszczamy w dużym garnku i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez około 30-40 minut aż jabłka będą całkiem miękkie. Kiedy napój lekko przestygnie, przecedzamy go przez drobne sitko i dosładzamy miodem. U mnie były to 2 czubate łyżki miodu lipowego, ale można dostosować ilość wedle swoich upodobań (dużo zależy też od tego jak słodkie trafią nam się jabłka).