Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i orzeźwiający napój. U nas pogoda baaardzo piękna, mogłabym jeszcze dodać, że ciepło, ale to nie to. U nas nie jest ciepło, tylko upalnie i duszno. Domyślacie się więc, że bez zimnej wody, wszelkiego rodzaju napojów chłodzących, wiatraków i klimatyzacji ani rusz. W oczekiwaniu na chłodniejszy dzień, choć chyba raczej będzie z tym ciężko, podałam dzisiaj smoothie porzeczkowo- gruszowe. Polecam!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 724
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12521
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 724
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12521
Składniki
Przygotowanie jest banalnie proste. Porzeczki obieramy z gałązek, płuczemy. Gruszki obieramy ze skórki, usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy na mniejsze części. Owoce wrzucamy do blendera, wlewamy jogurt i miód. Wszystkie składniki blendujemy do uzyskania napoju o jednolitej konsystencji. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek, schładzamy przez kilka minut w lodówce.
Smacznego.