Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani, łatwy do przygotowania i przede wszystkim zdrowy. Po przygotowaniu można go przechowywać w lodówce do 4 dni. Ja wlewam gorący do szklanych butelek i bez pasteryzowania mam na dłuższy okres. Sok ma lekki posmak goryczki, więc żeby tego uniknąć można cytrusy obrać ze skórki.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 45
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 250
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 42
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 21
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1152
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 45
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 250
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 42
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 21
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1152
Składniki
Pomarańcze i cytrynę należy dokładnie umyć i pokroić razem ze skórką w kostkę Zalać 1 litrem wody ,dodać cukier i gotować około 15 minut. Pozostawić na 12 godzin Po tym czasie zblendować i dodać pozostałe 4 litry wody, zagotować wszystko razem i po wystygnięciu przecedzić przez sitko lub gazę.