Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani, łatwy do przygotowania i przede wszystkim zdrowy. Po przygotowaniu można go przechowywać w lodówce do 4 dni. Ja wlewam gorący do szklanych butelek i bez pasteryzowania mam na dłuższy okres. Sok ma lekki posmak goryczki, więc żeby tego uniknąć można cytrusy obrać ze skórki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27162
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27162
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Pomarańcze i cytrynę należy dokładnie umyć i pokroić razem ze skórką w kostkę Zalać 1 litrem wody ,dodać cukier i gotować około 15 minut. Pozostawić na 12 godzin Po tym czasie zblendować i dodać pozostałe 4 litry wody, zagotować wszystko razem i po wystygnięciu przecedzić przez sitko lub gazę.