Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto sięgać po sok z rokitnika zwłaszcza jesienią i zimą. W 100 gramach owoców znajdują się, aż cztery dawki dziennego zapotrzebowania na witaminę C! Owoce są bogate również w wapń, magnez i potas.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7903
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3165
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 597
Składniki
Owoce dokładnie umyj i osusz. Przełóż do dużego naczynia, zasyp cukrem i odstaw na minimum 8 godzin.
Gdy zobaczysz, że owoce puściły sok, przełóż wszystko do garnka i gotuj na wolnym ogniu, do momentu, aż owoce się rozpadną (około 30-40 minut).
Następnie sok przelej przez sitko o drobnych oczkach do wyparzonych i suchych butelek.
Pasteryzuj w garnku przez około 15 minut. Przechowuj w ciemnych i chłodnym miejscu.