Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto sięgać po sok z rokitnika zwłaszcza jesienią i zimą. W 100 gramach owoców znajdują się, aż cztery dawki dziennego zapotrzebowania na witaminę C! Owoce są bogate również w wapń, magnez i potas.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 553
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1000
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2724
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 553
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1000
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2724
Składniki
Owoce dokładnie umyj i osusz. Przełóż do dużego naczynia, zasyp cukrem i odstaw na minimum 8 godzin.
Gdy zobaczysz, że owoce puściły sok, przełóż wszystko do garnka i gotuj na wolnym ogniu, do momentu, aż owoce się rozpadną (około 30-40 minut).
Następnie sok przelej przez sitko o drobnych oczkach do wyparzonych i suchych butelek.
Pasteryzuj w garnku przez około 15 minut. Przechowuj w ciemnych i chłodnym miejscu.