Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto sięgać po sok z rokitnika zwłaszcza jesienią i zimą. W 100 gramach owoców znajdują się, aż cztery dawki dziennego zapotrzebowania na witaminę C! Owoce są bogate również w wapń, magnez i potas.
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 83
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 31
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 282
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 83
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 31
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 282
Składniki
Owoce dokładnie umyj i osusz. Przełóż do dużego naczynia, zasyp cukrem i odstaw na minimum 8 godzin.
Gdy zobaczysz, że owoce puściły sok, przełóż wszystko do garnka i gotuj na wolnym ogniu, do momentu, aż owoce się rozpadną (około 30-40 minut).
Następnie sok przelej przez sitko o drobnych oczkach do wyparzonych i suchych butelek.
Pasteryzuj w garnku przez około 15 minut. Przechowuj w ciemnych i chłodnym miejscu.