Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie trzeba wychodzic do kawiarni by rozkoszować się smakiem pysznego cappuccino
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15737
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 419
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15737
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 419
Składniki
Do makietki wsypujemy 2 spore łyżeczki kawy, szczyptę cynamonu, imbiru. Do rondelka nalewamy 1/3 szklanki mleka i wsypujemy czubatą łyżeczkę cukru waniliowego. Gdy mleko będzie gorące (ale nie gotujące), zmniejszamy gaz do minimum i ubijamy je trzepaczką aż do jego spienienia się. Kawę nalewamy do filiżanki i pokrywamy ją spienionym mlekiem nakładając je łyżką. Można posypać czekoladą.