Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie trzeba wychodzic do kawiarni by rozkoszować się smakiem pysznego cappuccino
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 997
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2156
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 997
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2156
Składniki
Do makietki wsypujemy 2 spore łyżeczki kawy, szczyptę cynamonu, imbiru. Do rondelka nalewamy 1/3 szklanki mleka i wsypujemy czubatą łyżeczkę cukru waniliowego. Gdy mleko będzie gorące (ale nie gotujące), zmniejszamy gaz do minimum i ubijamy je trzepaczką aż do jego spienienia się. Kawę nalewamy do filiżanki i pokrywamy ją spienionym mlekiem nakładając je łyżką. Można posypać czekoladą.