Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie trzeba wychodzic do kawiarni by rozkoszować się smakiem pysznego cappuccino
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 902
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 902
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Składniki
Do makietki wsypujemy 2 spore łyżeczki kawy, szczyptę cynamonu, imbiru. Do rondelka nalewamy 1/3 szklanki mleka i wsypujemy czubatą łyżeczkę cukru waniliowego. Gdy mleko będzie gorące (ale nie gotujące), zmniejszamy gaz do minimum i ubijamy je trzepaczką aż do jego spienienia się. Kawę nalewamy do filiżanki i pokrywamy ją spienionym mlekiem nakładając je łyżką. Można posypać czekoladą.