Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z miodem i imbirem. To ostatni moment na nastawienie, żeby zdążyć przed świętami.
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 63
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 98
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 154
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 63
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 98
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 154
Składniki
Cytrynówka powinna mieć około 35%. Jeśli używamy destylatu 80% to trzeba dodać ponad drugie tyle dodatków. Miałm destylat z winogron czyli grappę. Jeśli używamy spirytusu dodatków powinno być więcej, 1 l spirytusu plus 1,25 dodatków. Cytryny sparzyłam i cienko obrałam skórkę zostawiając biały miąższ. wycisnęłam sok z cytryn, wyszło 350ml. Dałam jeszcze 100ml miodu- można zwiększyć jak ktoś lubi słodkie. I jeszcze imbir doda ostrości i aromatu.
Skórki dałam do słoja, zalałam spirytusem. Miód rozpuściłam w 650 ml wody i dodałam do słoja.
Karafka i kieliszek na razie stoją puste, nalewka musi poczekać co najmniej dwa tygodnie. Potem trzeba ją przecedzić przez gazę , odczekać i zciągnąć ją z nad osadu. Smacznego :)