Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z miodem i imbirem. To ostatni moment na nastawienie, żeby zdążyć przed świętami.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 656
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10879
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2328
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 37
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 656
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10879
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2328
Składniki
Cytrynówka powinna mieć około 35%. Jeśli używamy destylatu 80% to trzeba dodać ponad drugie tyle dodatków. Miałm destylat z winogron czyli grappę. Jeśli używamy spirytusu dodatków powinno być więcej, 1 l spirytusu plus 1,25 dodatków. Cytryny sparzyłam i cienko obrałam skórkę zostawiając biały miąższ. wycisnęłam sok z cytryn, wyszło 350ml. Dałam jeszcze 100ml miodu- można zwiększyć jak ktoś lubi słodkie. I jeszcze imbir doda ostrości i aromatu.
Skórki dałam do słoja, zalałam spirytusem. Miód rozpuściłam w 650 ml wody i dodałam do słoja.
Karafka i kieliszek na razie stoją puste, nalewka musi poczekać co najmniej dwa tygodnie. Potem trzeba ją przecedzić przez gazę , odczekać i zciągnąć ją z nad osadu. Smacznego :)