Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy syrop z pomarańczy, aromatyczny i słodki, idealny do herbaty, napojów czy deserów.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 437
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 238
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 132
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 91
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2748
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 437
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 238
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 132
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 91
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2748
Składniki
W garnuszku zagotuj wodę z cukrem aż do rozpuszczenia cukru, dodaj wyciśnięty sok z jednej cytryny i pomarańczy, podzieloną laskę cynamonu, ziarenka kardamonu, anyż oraz goździki. Gotuj na małym ogniu około 10 minut.
Pozostałą pomarańcze sparz i pokrój w plasterki, włóż do gorącego syropu i ostudź. Opcjonalnie możemy dodać kilka łyżeczek rumu, choć nie jest to konieczne.
Przestudzone pomarańcze przekładamy do słoiczka i zalewamy syropem. Zakręcamy i przechowujemy w lodówce.