Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy syrop z pomarańczy, aromatyczny i słodki, idealny do herbaty, napojów czy deserów.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1790
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14372
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1790
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14372
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Składniki
W garnuszku zagotuj wodę z cukrem aż do rozpuszczenia cukru, dodaj wyciśnięty sok z jednej cytryny i pomarańczy, podzieloną laskę cynamonu, ziarenka kardamonu, anyż oraz goździki. Gotuj na małym ogniu około 10 minut.
Pozostałą pomarańcze sparz i pokrój w plasterki, włóż do gorącego syropu i ostudź. Opcjonalnie możemy dodać kilka łyżeczek rumu, choć nie jest to konieczne.
Przestudzone pomarańcze przekładamy do słoiczka i zalewamy syropem. Zakręcamy i przechowujemy w lodówce.