Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy syrop z pomarańczy, aromatyczny i słodki, idealny do herbaty, napojów czy deserów.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
W garnuszku zagotuj wodę z cukrem aż do rozpuszczenia cukru, dodaj wyciśnięty sok z jednej cytryny i pomarańczy, podzieloną laskę cynamonu, ziarenka kardamonu, anyż oraz goździki. Gotuj na małym ogniu około 10 minut.
Pozostałą pomarańcze sparz i pokrój w plasterki, włóż do gorącego syropu i ostudź. Opcjonalnie możemy dodać kilka łyżeczek rumu, choć nie jest to konieczne.
Przestudzone pomarańcze przekładamy do słoiczka i zalewamy syropem. Zakręcamy i przechowujemy w lodówce.