Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-03-2018
Dzisiaj pierwszy dzień wiosny kalendarzowej, ale niestety pogoda nas nie rozpieszcza. Nasze organizmy po zimie cały czas są mocno osłabione dlatego chorobę, katar, przeziębienie nie trudno. Warto zatem je wzmocnić i to najlepiej w naturalny sposób. Czosnek, który ma w sobie wiele drogocennych właściwości jest bazą mojej dzisiejszej propozycji, do tego sok z cytryny i miód, sprawią, że nie straszna nam i naszym dzieciom już żadna choroba.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 142
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 142
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę, następnie dodać sok z cytryny, (najlepiej bez pestek), miód i przegotowaną zimną wodę. Wszystko najlepiej zblendować. Przelać do słoika i przechowywać w lodówce (2-3 tygodnie). Aby uchronić się przed chorobą warto pić jedną łyżkę dziennie, a w przypadkach gdy już czujemy, że nas coś łapie można zwiększyć dawkę do trzech łyżek. Syrop ma bardzo intensywny i ostry smak, dlatego dzieciom warto podawać go za pomocą strzykawki. Na zdrowie! :)