Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy moja córka robiła ten syrop, byłam nastawiona sceptycznie.Moje wątpliwości ulotniły się, gdy zostałam poczęstowana pysznym, orzeźwiającym napojem na bazie syropu. Gorąco go polecam. W połączeniu z wodą mineralną i plasterkiem cytryny jest wyjątkowy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27311
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27311
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Gałązki mięty pociąć na kawałki. Zasypać kwaskiem cytrynowym i zostawić na godzinę. Następnie zalać 1 litrem przegotowanej, letniej wody. Odstawić na 24 godziny.
Następnego dnia przecedzić przez gęste sito do innego garnka. Dosypać 1 kg cukru. Zagotować tylko do rozpuszczenia cukru. Gorący syrop przelać do czystych, wyparzonych słoiczków. Zakręcić wieczko i odwrócić do góry dnem. Później, w miarę potrzeby, odkręcać po jednym słoiczku. Do szklanki nalać 1/5 syropu, a reszta napoju to woda. Po dołożeniu plasterka cytryny można się delektować niezwykłym napojem.