Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie przygotowanie umożliwia zaserwowanie specjału niezapowiedzianym gościom
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1266
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13730
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7942
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1266
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13730
Składniki
Pomarańczę sparz, pokrój w plastry. Włóż do garnka. Obierz imbir, dołóż do pomarańczy. Dodaj rodzynki, kardamon, goździki i cynamon. Zalej dwoma rodzajami czerwonego wina, angosturą i wermutem. Przykryj i odstaw na 12 godzin.
astępnego dnia do składników w garnku dolej wódkę, dosyp cukier. Mieszając zagotuj do pierwszego wrzenia. Dosyp midgały. Gotowy glögg natychmiast rozlej do szklaneczek. Do każdej możesz włożyć kawałek cynamonu. Podawaj.