Do góry

Napoje Przepis na:

Szwedzki Glögg

Szwedzki Glgg

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22203

Dodano:

Odsłon: 2948

Szybkie przygotowanie umożliwia zaserwowanie specjału niezapowiedzianym gościom

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pomarańczę sparz, pokrój w plastry. Włóż do garnka. Obierz imbir, dołóż do pomarańczy. Dodaj rodzynki, kardamon, goździki i cynamon. Zalej dwoma rodzajami czerwonego wina, angosturą i wermutem. Przykryj i odstaw na 12 godzin.

  2. astępnego dnia do składników w garnku dolej wódkę, dosyp cukier. Mieszając zagotuj do pierwszego wrzenia. Dosyp midgały. Gotowy glögg natychmiast rozlej do szklaneczek. Do każdej możesz włożyć kawałek cynamonu. Podawaj.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń