Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczny kompot z suszu. Dokładnie taki kompot jest u nas na wigilijnym stole.
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 143
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 63
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 626
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 260
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 143
Rolada nadziewana suszonymi figami, daktylami i morelami. Możemy ją potraktow...
Odsłon: 63
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 626
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 260
Składniki
Śliwki i morele zalewamy wodą i wstawiamy do gotowania. Cytrynę myjemy i parzymy wrzątkiem, kroimy w grube plastry i dodajemy do owoców. Dodajemy przyprawy. Gotujemy wszystko na małym ogniu około 1 godziny. Po ugotowaniu odcedzamy owoce i słodzimy kompot miodem. Kompot najlepiej smakuje mocno schłodzony.