Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczny kompot z suszu. Dokładnie taki kompot jest u nas na wigilijnym stole.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Śliwki i morele zalewamy wodą i wstawiamy do gotowania. Cytrynę myjemy i parzymy wrzątkiem, kroimy w grube plastry i dodajemy do owoców. Dodajemy przyprawy. Gotujemy wszystko na małym ogniu około 1 godziny. Po ugotowaniu odcedzamy owoce i słodzimy kompot miodem. Kompot najlepiej smakuje mocno schłodzony.